Literatūras Kombains

Vēsture

2011. gada 31. augustā tika dibināta izdevniecība "Literatūras Kombains".

No 2014. gada līdz 2018. gadam izdevniecība bija pārtraukusi aktīvu izdevējdarbību.

2018. gada 5. aprīlī "Literatūras kombains" uzsāka darbu ar jaunu komandu un izveidoja grāmatu sēriju "Pierobeža", lai parādītu tās literatūras, kas netop nosacītās literārās dzīves centrā, savpatību, kolorītu un kvalitāti.

2020. gadā tika izveidota jauna grāmatu sērija "Ārpus laika".

Dibinātāji un līdzstrādnieki

Izdevniecību dibināja rakstniece Andra Manfelde ar nolūku popularizēt pašas darbus.

Pēcāk, kad "Literatūras Kombains" pēc četru gadu pārtraukuma uzsāka darbību jaunā sastāvā, komandu veidoja apgāda vadītāja Vija Birkova (literārais pseidonīms Vija Laganovska), kā arī valdes locekļi Sergejs Moreino un Kristaps Vecgrāvis.

Darbības joma, principi, izpausmes

Izdevniecība “Literatūras kombains” ir 2011. gadā dibinātās tāda paša nosaukuma biedrības izdevniecība. Tā izdod, tulko un popularizē latviešu autoru grāmatas, kā arī tulkoto literatūru. Nozīmīgākie “Literatūras Kombaina” izdevumi ir Andras Manfeldes romāni “Adata” un “Dzimtenīte”, Katrīnas Rudzītes dzejoļu krājums “Saulesizplūdums”, Vijas Laganovskas dzejoļu krājums “2 soļi pirms Pleskavas divīzijas” un Sergeja Moreino stāstu krājums "Hypnoses".

Citātu galerija

"Sapnis par grāmatu izvērsās daudz neparastāk, nekā iecerēts: ceļā uz to es tiku pati pie savas izdevniecības. Notika tā. Kādu brīdi dzīves ceļi uz Balviem bija atveduši Andru Manfeldi, mēs iepazināmies. Zināju, ka viņai ir apgāds Literatūras kombains, kas izdod gan pašas Andras, gan citu autoru grāmatas. Sākām runāties par to, kā man izdot grāmatu, un Andra teica: zini, pašlaik apgādā es neko nedaru un arī nedarīšu – ņem to sev, un dari, ko vēlies! Tā, galīgi neko nezinot, sāku darboties, un nu jau trīs gadus esmu apgāda saimniece. Pirmo izdevu pati savu grāmatu, bet tagad – arī citu autoru darbus, divu gadu laikā ir izdotas astoņas grāmatas."
Vija Laganovska sarunā ar Lolitu Lūsi. Literatūras kombains saimniece Vija Laganovska: Īsto cilvēku var atrast tikai tad, kad sieviete ir tam gatava. santa.lv, 09.10.2020.

Informācija

www.facebook.com/LitKomb/