Latviešu zvēri

5 bildes



Publicitātes informācija

Bilžu grāmatā lasāmi pieci stāsti par zvēru dzīvi – "Stārķis un vardulēns", "Zaķa domas", "Karstais punkts", "Zvēri dodas ceļojumā" un "Ausis ezerā". Tie attēloti inscenētās fotoilustrācijās, apvienojot pasaku un skaisto Latvijas dabu.

Grāmata līdzinās aizraujošai reportāžai no pasaku pasaules, kura tomēr ir ticama, īsta un pazīstama. Grāmatas varoņi dzīvo mūsu kopīgajās mājās – mežā, pļavā, upes un ezera krastā, staigā uz divām kājām un ļoti līdzinās latviešu cilvēkiem. Tie ir latviešu zvēri Latvijas dabā – tā pasauli redz latvieši.

Ar mākslinieču Laimas Eglītes, Viktorijas Kosenko, Ilzes Burbergas un Ūnas Laukmanes veidoto masku un tērpu palīdzību meža varoņus iedzīvinājuši Jaunā Rīgas teātra un citu Latvijas teātru aktieri: Vilis Daudziņš (Vilks), Andis Strods (Zaķis), Zane Daudziņa (Lapsa), Matīss Daudziņš (Vardulēns), Aigars Apinis (Lūsis) un Paulis Nimrods (Stārķis).

Režisora Mārtiņa Grauda vadītajā fotosesijā, kas notika 2009. gadā pirms Jāņiem, Madonas apkārtnē, "Latviešu zvēru" piedzīvojumus fotografējis Kristaps Kalns. Grāmatas dizainu veidojuši mākslinieki Rūta Briede un Artis Briedis, piedāvājot bērnam gan izjust dabiska audekla pieskārienu, gan salīdzināt dzīvnieku pēdas.

Avots: liels un mazs




Apbalvojumi

2010
Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā,
Nacionālā grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" balva,
Latvijas Bērnu žūrijas balva.


Pieejams tiešsaistē

Zandere, Inese. Stārķis un vardulēns. Pirmais stāsts grāmatā "Latviešu zvēri". satori.lv, 20.12.2009 (skatīts 01.08.2016).

Nosaukums oriģinālvalodā

Latviešu zvēri

Izdevējs

Liels un mazs

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789984820217

Darba autors

Līdzautors

Izdošanas gads/vieta

2009, Rīga