Žurnāls "Strāva"

IZDEVUMA VĒSTURE

Literārs žurnāls, kura pirmais izdevums iznācis 2021. gada nogalē. Ideja par žurnālu radusies 2020. gada sākumā, kad žurnāla redaktore Elvīra Bloma līdz ar vairākiem citiem latviešu literātiem dibinājusi biedrību "Līdzstrāva". 

Žurnāla saturs fokusēts uz jaunākajiem latviešu rakstnieku oriģināldarbiem, ārzemju literatūras tulkojumiem, literatūras teoriju un kritiku. Veidotāji norāda, ka tajā apskatītās tēmas nav nošķiramas no aktuālām sociālām problēmām, politiskiem procesiem un uzmanība pievērsta jaunākās paaudzes domātājiem dažādās disciplīnās – feminismā, ekokritikā, nespējas studijās, kvīru studijās, dzimtes studijās un citās. 

Rotācijas kārtībā katrs no pieciem redaktoriem atbildīgs par nākamā numura izstrādi. 

Pirmais žurnāla idejas prezentācijas pasākums un redaktoru lasījumi notika 2021. gada Dzejas dienu ietvaros Raiņa un Aspazijas mājā. 

Avots: Lsm.lv

CITĀTU GALERIJA

IVARS ŠTEINBERGS PAR ŽURNĀLA SATURU UN IECERI

"Mēs vēlamies paradoksus iepazīt un radīt platformu, kurā cieņpilni diskutēt par mūsu šī brīža eksperimentiem, apzinoties, ka nekas nerodas tukšā vietā, bet gan izriet no tradīcijas kontinuuma. Mūs vieno interese par literatūru, progresīva domāšana, vēlme kopīgi mācīties veidot iekļaujošu sabiedrību, kā arī apziņa, ka latviešu drukātajā literatūras periodikā mūsdienās nepieciešamas jaunas balsis."

Satori.lv. Decembrī iznāks jauns literārs žurnāls "Strāva", 08.09.2021.