Mākoņu kumeļi



Publicitātes informācija
Bruno Saulīša dzejoļu krājuma "Mākoņu kumeļi" titullapā lasāms, ka šie dzejoļi rakstīti laikā no 1942. līdz 1946. gadam. Tikai daži no tiem bijuši publicēti četrdesmito gadu periodikā, un lasītājiem paveras iespēja iepazīt pilnīgi jaunu, līdz šim noklusētu lappusi dzejnieka radošajā gaitā – viņa otro dzejoļu krājumu.
"Mākoņu kumeļu" dzeja ir dzīva, tajā dzejnieks iešifrējis savas divdesmitgadnieka izjūtas un pārdzīvojumus. Te ir neziņas un sāpju noskaņām piepildīti dzejoļi, kuros zaudējuma brūces kā pavasara lietus veldzē jaunības vitalitāte. Patiesībā tā ir liriska dienasgrāmata, vienlaikus poētiski šifrēta un cilvēciski atkailināta. Dzejas formā jaušama stingra klasiska skola, mērķtiecīgas un rezultatīvas formas studijas.
Krājums tika laists klajā Bruno Saulīša 80 gadu dzimšanas dienā, vairāk nekā pusgadsimtu pēc tīšas vai netīšas dzejoļu "nozaudēšanas" un, domājams, atgādinās par autora un visas viņa paaudzes samežģītajiem likteņiem, par nepieciešamību sekmīgai "padomju dzejnieka" karjerai ziedot jaunībā sasniegto un padarīto.

Priekšvārda autore Gundega Saulīte.

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9984957039

Darba autors

Komentāra autors

Recepcijas persona

Izdošanas gads/vieta

2002, Rīga

Sarakstīšanas laiks/vieta

1942 – 1946