Fermi paradokss

Publicitātes informācija

Sērijā "Orbītas bibliotēka" izdots Arvja Vigula stāstu krajums "Fermi paradokss". 

Arvis Viguls (1987) ir latviešu dzejnieks, tulkotājs un atdzejotājs, žurnāla "Strāva" redaktors. Četru dzejas krājumu autors, Ojāra Vācieša prēmijas, Dzintara Soduma balvas, Annas Dagdas prēmijas, divkārtējs LALIGABA un Dzejas dienu balvas laureāts. Vigula dzeja atdzejota un publicēta vairāk nekā 20 valodās, izdotas izlases spāņu, vācu, horvātu un poļu valodā. Regulāri piedalās starptautiskos literatūras festivālos, 2017. gadā iekļauts Eiropas desmit daudzsološāko autoru sarakstā.

"Fermi paradokss" ir Vigula debija prozā. Grāmatā apkopoti pēdējos piecos gados tapuši stāsti. Kā skaidro krājuma ieskaņā citētās Vikipēdijas rindas, "Fermi paradokss ir acīmredzama neatbilstība starp varbūtības aprēķiniem par ārpuszemes civilizāciju eksistēšanu un zinātnisku pierādījumu trūkumu par kontaktiem ar šādām civilizācijām."

Autors Arvis Viguls par krājumu saka: "Grāmatas nosaukums, protams, ir metafora. Teju visi stāstu varoņi tādā vai citādā veidā apdzīvo savu privāto, vientuļo planētu, nespēdami rast kontaktu ar būtnēm tur, ārā, lielajā izplatījumā. Varētu teikt, ka "Fermi paradokss" ir grāmata par neiespējamu komunikāciju, mentālo izolāciju un lielo vientulību, ar kuru katrs esam nākuši šai pasaulē un kuru tā cenšamies apdzēst, meklēdami savu atspulgu citos."

Grāmatas redaktors Vilis Kasims teic: "Arvja Vigula darbos smiekli vienmēr ir tikai rokas stiepiena attālumā no sāpēm un smeldzes. Tāpat ir arī šajos stāstos, kas lasot šķiet kā pieredzējuša meistara rokas darināti, lai gan ir Vigula debija prozā. "Fermi paradokss" ir valodiski un strukturāli noslīpēts, emocionāli spēcīgs un bieži pārsteidzošs krājums, kas aizkustinās ne tikai viņa dzejas cienītājus vien."

Izdevējs

Orbīta

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934591273

Darba autors

Redaktors

Izdošanas gads/vieta

05.2024, Rīga