Ābece

Publicitātes informācija

Valtera Dakšas izdevniecībā klajā nāk dzejnieka Ivara Šteinberga trešā grāmata "Ābece" – konceptuāls dzejprozas krājums, ko veido mikroesejas par burtiem un  kombinatorās dzejas vingrinājumi. Lai arī ieturēta ābeces žanrā, Šteinberga "Ābece" paredzēta cilvēkiem, kas jau kādu brīdi māk brīvi lasīt un rakstīt. 

Grāmatas redaktors ir Henriks Eliass Zēgners, māksliniece – Estere Betija Grāvere. Īpaši šim izdevumam ilustrācijas veidojusi Justīne Seile-Urtāne. 

Grāmatas redaktors, dzejnieks Henriks Eliass Zēgners raksta: "Kad prāts kļūst par sirds instrumentu, parādās meistarība. Ir laime vērot, kā Šteinbergs mūsu acu priekšā top par meistaru, arvien brīvāk peldot burtu metafizikas viļņos, nirstot valodas dzelmē un ceļot no tās ārā ko pavisam jaunu, gaišu un īstu. Konceptuālajā "Ābecē" alfabēts kalpo par tramplīnu viņa augstākajam un krāšņākajam lēcienam līdz šim." 

Savukārt, Renē Pūce savā pēcvārdā skaidro: "Autors ir paņēmis aptuveno latvju mēles elementārdaļiņu – burtu – un katram veltījis rindkopu, šādi mēģinādams to vienlaikus saprast un "at-mācīties". Citiem burtiem sakot, atcerēties. Atcerēties, cik patiesībā savādi ir mūsu sazināšanās pieraksta pamatelementi." 

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934624124

Darba autors

Izdevējs

Mākslinieks

Izdošanas gads/vieta

26.04.2024