Ērika un bailes

3 pictures

AnotācijaĒrikai līdzās dzīvo Bailītes - mazas būtnes, kas slēpjas mājā un dārzā un labprāt spēlē ar Ēriku paslēpes un baidīšanās spēles. Bet līdz ar Negaisu ierodas patiesi lielas Bailes! Tomēr tieši Bailes palīdz Ērikai ļoti, ļoti saņemties un jozt pa taciņu, pāri peļķēm, garām krūmiem, uz priekšu vien! Jo nekas cits nenes tik ātri uz priekšu kā lielās Jožambailes!

Šī poētiskā bilžu grāmata mudina apdomāt, kā vienmēr mainīgās emocijas ik brīdi ietekmē cilvēka pasaules izjūtu un uzvedību, cik trausla ir robeža starp bailēm un drosmi. Izmantojot drosmīgas krāsas, leņķus, tekstūras un perspektīvas Juris Petraškevičs ļauj lasītājam just visu, ko jūt grāmatas galvenā varone Ērika.

Jura Petraškeviča mākslinieciskajā rokrakstā saplūst bērnišķīga radošā brīvība ar lielu pieredzi - viņš ir viens no pazīstamākajiem un respektētākajiem Latvijas grāmatu māksliniekiem, kura ietekmē izveidojusies vesela jauno ilustratoru paaudze. “Ērika un bailes” ir Petraškeviča debija kā bērnu grāmatas teksta autoram.

Publisher

Liels un mazs

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934574092

Publishing year/ place

2018, Rīga