Laikraksts "Latgolas Bolss"

1943. gada 3. novembrī tiek izdots pirmais laikraksta numurs. Tā bija vienīgā avīze latgaliešu valodā, kura tika izdota vācu okupācijas laikā.

Sākotnēji laikraksts tika izdots vienreiz nedēļa, vēlāk – trīs reizes nedēļas, bet pēdējos gadus Latvijā – katru dienu. Avīzes izdošana tika apturēta karadarbības un frontes tuvošanās dēļ. 1944. gada 17. jūlijā redakcija pameta Daugavpili, bet no 22. jūlija līdz 19. septembrim atradās Rīgā, kur arī iznāca pēdējais avīzes numurs dzimtenē.

1946. gada 5. septembrī trimdā (Noietingā, Vācijā) tika atsākta "Latgolas Bolss" izdošana, bet tās nosaukums tika mainīts uz "Latgola". Pirmie laikraksta numuri iznāca reizi nedēļa un bija izpildīti rotētā tehnikā. Kopumā iznāca 60 rotētie numuri. Sākot ar 61. numuru (19.02.1948) avīzi izdod drukātā veidā.

1954. gada beigās laikraksts atgūst savu sākotnējo nosaukumu – "Latgolas Bolss". Jau 1955. gada 15. janvārī iznāk pirmais numurs ar atjaunoto nosaukumu.

Laikrakstā lielākoties tika publicētas ziņas, reliģiski raksti, apceres par vēstures, kultūras, izglītības, valodas un sabiedriski politiskajiem jautājumiem, kā arī dažādi literārie darbi, atmiņas, kritika, mākslas darbu reprodukcijas un latgaliešu folkloras materiāli.