Neputns


Izdevniecība dibināta 1997. gadā kā bezpeļņas organizācija, lai īstenotu savu pirmo ieceri – vizuālo mākslu žurnālu “Studija”.


Izdevniecībā darbojas profesionāli mākslinieki, literāti, mākslas zinātnieki, tekstu redaktori un tulkotāji, kas par savu uzdevumu uzskata radīt izdevumus kā kultūras vērtības, palīdzot redzēt, iepazīt, izjust un iemīlēt mākslu.


Izdevniecības izvēle ir nopietni un reizē atraktīvi izdevumi, kas veidoti kā ieguldījums Latvijas kultūras mantojuma fondā. Izdevniecība izdod mākslas grāmatas, katalogus, albumus, zinātniskus izdevumus par mākslu, arhitektūru, kino, mūziku. Nozīmīga vieta ir dzejas izdevumiem un dažādu autoru kultūrvēsturiskām esejām, memuāru literatūrai. Izdevniecība veido arī vairākas izglītojošas sērijas — “Materiāli Latvijas mākslas vēsturei”, “Studijas bibliotēka”, “Latvijas mākslas klasika”. Lielākā daļa izdevumu tiek tulkoti angļu valodā.


Īpašu uzmanību “Neputns” pievērš grāmatu dizainam un poligrāfijas kvalitātei, meklējot katrai grāmatai raksturīgāko veidolu.

Mājas lapa: neputns.lv

2 saistītas personas