Žurnāls "Letonica" (1998–)

6 bildes

Starpdisciplinārais zinātniskais žurnāls "Letonica" ir viens no prestižākajiem humanitāro zinātņu izdevumiem Latvijā, kas LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtā iznāk kopš 1998. gada. 

SATURS

Žurnālā tiek publicēti oriģināli, iepriekš nepublicēti pētījumi humanitārajās un sociālajās zinātnēs un kuru pamatā ir zinātnisks izpētes darbs. 

Laika gaitā būtiski paplašinājies žurnāla tematiskais loks, iekļaujot arī vides un digitālās humanitārās zinātnes, sociālās zinātnes, vēsturi, tādējādi aptverot plašāko tēmu loku Latvijas akadēmisko žurnālu vidū. 

Līdztekus unikāliem pētījumiem žurnāls publicē arī recenzijas par jaunākajām zinātniskajām monogrāfijām un konferencēm. 

REDAKTORI

1998–2002: Elita Grosmane

2011–2012: Kārlis Vērdiņš

2013–2018: Pauls Daija

2019–2022: Artis Ostups

Kopš 2023: Jānis Oga

PIEEJAMĪBA

Žurnāls ir indeksēts Scopus, ERIH PLUS un EBSCO datubāzēs. 

Žurnāls lasāms arī elektroniski brīvpieejā: https://lulfmi.lv/zurnals-letonica-numuri 

Visi žurnālā publicētie raksti tiek anonīmi recenzēti.

Žurnālu izdod LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta izdevniecība.

2023. gada 7. septembrī LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts atzīmēja žurnāla "Letonica" 50. numura un 25. gadskārtas svētkus Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

CITĀTU GALERIJA

"Žurnāls "Letonica" ir spilgts apliecinājums latviešu zinātnes briedumam mūsu valsts pastāvēšanai svarīgā darbības laukā – humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Sadarbība dažādu nozaru speciālistu starpā, kopīgs Latvijas un ārvalstu kolēģu veikums, augsta zinātniskā kvalitāte un starptautisks novērtējums – tik daudz panākts 25 gadu laikā! Un žurnāls vizuāli ir tik skaists! Latvijas Universitāte pateicas žurnāla autoriem, rediģētājiem, izdevējiem un vēl  veiksmīgu darba turpinājumu!" (Latvijas Universitātes prorektore humanitāro un sociālo zinātņu jomā Ina Druviete)

"Izglītības un zinātnes ministrijai ir liels prieks sveikt žurnālu humanitāro zinātņu žurnālu "Letonica" 25. jubilejā. Īpašs prieks par pēdējos gados sasniegto – gan žurnāla pieaugošo novērtējumu, gan aktivitāti, izdodot arvien jaunus "Letonica" numurus. "Letonica" apliecina Latvijas humanitāro zinātņu daudzveidību, sevišķi izceļot arī atsevišķu tēmu aktualitāti, piemēram, digitālo humanitāro zinātņu vai kultūras mantojuma pārvaldības jautājumos. Vivat, crescat, floreat, "Letonica"!" (Izglītības un zinātnes ministrija Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta Sociālo un humanitāro zinātņu nozaru eksperts Edvards Francis Kuks)