Vadi

Publicitātes informācija

"Vadi" ir Edvarda Kuka pirmais dzejoļu krājums. Tā redaktors ir dzejnieks Arvis Viguls, savukārt dizainu veidojis brālis Y.

""Vadu" centrā ir cilvēcisku attiecību tīklojums, kas mājo atmiņās un mantiskās liecībās, ietverdams dažādas radniecības un tuvības formas. Īpašu lomu krājumā spēlē vērojumi, trausli ķermeniski tēli un pati valoda, kuras vadi nes aizgājušo un klātesošo balsis," par savu pirmo dzejas krājumu stāsta autors.

Krājuma redaktors dzejnieks Arvis Viguls norāda: "Edvarda Kuka debijas krājuma tapšanai esmu sekojis līdzi jau no pirmajām manuskripta versijām. Šajā procesā Kuks kā dzejnieks ir turpinājis meklēt un augt, un "Vados" debitē jau nedaudz cits, pavisam noteikti daudz nobriedušāks dzejnieks un cilvēks nekā pirmajās publikācijās. Tomēr nekur nav zudusi jauneklīgā mīlestība pret valodu, kas radījusi spilgtus izteiksmes līdzekļus un savdabīgus formas risinājumus, kādi, šķiet, nevarētu ienākt prātā nevienam citam kā vienīgi Edvardam."
Edvards Kuks (1997) ir dzejnieks, atdzejotājs, bērnu dziesmu tekstu autors (“Tutas lietas”, “Emī un Rū”, “UkuLele”) un dzejas un hiphopa kritiķis. Kopš 2015. gada publicējies izdevumos "Satori", "Punctum", "Domuzīme" u. c. Kuka dzeja iekļauta jauno dzejnieku antoloģijā "Kā pārvarēt niezi galvaskausā?" (“Valters Dakša”, 2018) un eksperimentālās dzejas izlasē "Ja aizmirsti savu vārdu" (Paladium Kirjaat, 2020). Šobrīd Māstrihtas Universitātē studē maģistru Zinātnes un tehnoloģiju studijās.

Izdevējs

Neputns

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934601194

Redaktors

Darba autors

Mākslinieks

Izdošanas gads/vieta

05.07.2021, Rīga