Satori grāmatžurnāls Nr. 4. Paģiras



Publicitātes informācija

Interneta žurnāls "Satori" izdevis jau ceturto grāmatžurnāla "Satori" numuru, kura tēma šoreiz ir "Paģiras".
"Paģiras nav tikai rīts pēc uzdzīves – tā ir piezemēšanās, kas seko jebkuras virsotnes iekarošanai," teic izdevuma redaktors Henriks Eliass Zēgners. Jaunajā grāmatžurnālā dokumentālās prozas teksti iztirzā privātā un publiskā kauna tēmu, prozas tekstos uzmanības lokā nonāk Kapusvētku fenomens, dzejas nodaļā lasāmi sirsnīgi bohēmiski veltījuma dzejoļi, bet atdzejai šogad tika izvēlētas franču rakstnieka Pjēra Luisa anakreontiskās (Pierre Louÿs, 1870–1925) "Bilitis dziesmas".

"Paģiras" ir jau ceturtais ikgadējais "Satori" grāmatžurnāls. Tajā apkopoti iepriekš nepublicēti prozas, dzejas, dokumentālās prozas un atdzejas darbi, kas tapuši "Satori" radošajā vasaras nometnē rezidenču centrā "Susēja". Tur jauni un daudzsološi, kā arī jau atzīti autori sešu dienu garumā pieredzējušu rakstnieku (Kārļa Vērdiņa, Ingas Žoludes, Paula Bankovska) vadībā radīja tekstus, kas no dažādiem aspektiem aplūko paģiras.

Grāmatžurnālu jau otro gadu ilustrē Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studenti – arī viņu darbu izstāde būs aplūkojama Ģertrūdes ielas teātrī. Turpat par izdevīgu cenu būs iespējams nopirkt arī jauno grāmatžurnālu.

Izdevuma redaktors ir Henriks Eliass Zēgners, bet dizainers – Aleksejs Muraško.

"Paģiras" var iegādāties grāmatnīcās "Jānis Roze", "Valters un Rapa", "Mr. Page", kā arī veikalos "M50" un "RIIJA".

Grāmatžurnāls izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Arctic Paper, Zemgales Plānošanas reģiona un AS "Latvijas valsts meži" atbalstu.