Nenopietni nopietnie TV aizkadri



Publicitātes informācija
Žurnāliste un rakstniece Maija Migla-Streiča uzrakstījusi grāmatu “Nenopietni nopietnie TV aizkadri”. Tajā apkopoti stāstiņi par raibiem atgadījumiem un amizantām ķibelēm, kas savulaik risinājušās Latvijas Televīzijā. Darbojošās personas ir gan televīzijas darbinieki, gan daudzi zināmi un mīlēti kultūras cilvēki.

Kas var atgadīties televīzijā? Itin viss un jebkas. Kolēģu jociņi te mijas ar patiesiem atgadījumiem, kas būtu varējuši beigties bēdīgi: Augusta Vosa apgriešanās kājām gaisā “TV Panorāmā”, karakuģu parādīšana kopā ar zvejas kuģīšiem, telefona sarunu noklausīšanās. Ir arī stāsti par pūcīgiem skatītājiem un viņu vēlmēm – viens no jaukākajiem ir par laika ziņu vadītāju nesaskaņām ar Daugavpils un Liepājas iedzīvotājiem. Vēl uzzināsiet, kā Andreju Volmāru saskrāpēja tīģeris, Judīte Čunka tēloja susuriņu, Kirovs Lipmans vāca miljonu tengu Eināra Repšes atbalstam, bet mednieku apvienība “Stirnas” grasījās autori tiesā sūdzēt…

Vārdu sakot, ja līdz šim mums bija brīnišķīgas teātra anekdotes, tad nule tām pievienojušies “Nenopietni nopietnie TV aizkadri”, stāstiņi, kas uzjautrina, priecē un vienlaikus neuzkrītoši iepazīstina ar nesenā laika vēsturi.

Grāmatai ir trīs daļas. “Āģenes stāstiņi”, kuri aptver laiku, kad Latvijas Televīzija atradās Āgenskalnā – drūmi pelēkajos (tikai ne televīzijā!) padomju gados. “Zaķusalas ritmi”, kuru darbība risinās Zaķusalā uzbūvētajā ēkā, un “Bilžu stāsti”, kuros apkopotas retas fotogrāfijas, papildinātas ar paskaidrojumiem.
Maija Migla-Streiča, Latvijas TV žurnāliste, četrdesmit gadu garumā veidojusi sižetus par piekrastes zvejniekiem un lauku ļaudīm, barikāžu reportāžās intervējusi to aizstāvjus. Apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni. 2020. gadā iznācis viņas pirmais romāns “Matildes gadsimts”.

Izdevējs

Apgāds "Zvaigzne ABC"

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934094545

Redaktors

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2021, Rīga