Meitene

7 bildes

Publicitātes informācija

"Meitene" ir Lotes Vilmas Vītiņas debijas dzejas krājums.

"Krājums "Meitene" piedāvā jaunas sievietes vēstījumu, kas pēdējo gadu latviešu dzejas kopainā ir salīdzinoši rets un tāpēc – gaidīts un apsveicams notikums. Vītiņas dzejoļu forma ir apbrīnojami precīza – nevienas pārspīlētas detaļas un reizē emocionāla ietilpība. Būtiska loma ir saspēlei starp vārdu un klusumu, kas rada šo dzejoļu īpašo nospriegojumu. Vītiņas krājumā fiksētā pieredze piedēvēta tieši meitenei, lai gan, plašāk raugoties, viņa runā par cilvēka attiecībām ar laiku un pārmaiņām."
Artis Ostups

Grāmatā lasāmi dzejoļi, kas tapuši vairāku gadu garumā. Tie sakārtoti sešās nodaļās, katra ietver kādas tēmas vai nozīmes dzejoļus. “Tie ir par meiteni, rokām, dārzu, brāli, ūdeni, maigumu, krokodiliem, karstumu u. c. Visi kopā tie veido stāstījumu, savā ziņā meitenes portretu,” tā krājuma autore.
Lote Vilma Vītiņa (1993) ir dzejniece un ilustratore. Vītiņas dzejoļi publicēti Valtera Dakšas izdotajā un Arta Ostupa sastādītajā dzejas antoloģijā "Kā pārvarēt niezi galvaskausā" un "Punctum" izdotajā dzejas krājumā "Monta Kroma. Re:". Dzejas kopas tikušas publicētas arī portālos "Punctum" un "Satori". Lote Vilma Vītiņa ir teksta un ilustrāciju autore bilžu grāmatai bērniem "Dzejnieks un smarža", kas izdota izdevniecībā "Aminori".

Izdevējs

Neputns

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934601040

Redaktors

Mākslinieks

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

08.12.2020, Rīga