Mans zelts



Publicitātes informācija
Grāmatā "Mans zelts" lasāmas esejas un sarunas ar spilgtām Latvijas personībām. Intervijas, kas savulaik publicētas žurnālā "Mājas Viesis", tapušas vairāku gadu garumā, taču nav zaudējušas aktualitāti.

Grāmatas varoņu sarakstā iekļuvuši Imants Lancmanis, Ingmars Zemzaris, Alberts Bels, Pēteris Krilovs, Ēriks Ošs, Arnolds Plaudis, Roalds Dobrovenskis, Raimonds Pauls, Mārcis Auziņš, Andris Dambis, Egils Levits, Juris Rudevskis, Harijs Tumans, Georgs Andrejevs.

Saruna kā žanrs un likteņstāsts kā atslēgas vārds. Grāmata, kur satiekas cilvēki bākas – tie, kas izstaro gaismu, rāda virzienu, rada drošības sajūtu. Tā pavisam īsi varētu raksturot žurnāla “Mājas Viesis” autores, kinorežisores un esejistes Vijas Beinertes jauno krājumu, kur sarunas mijas ar esejām. Te ir viss – Latvijas vēsture, dzīva, dziļa un aizraujoša, piedzīvojumu romāna cienīgi sižeta pavērsieni, kas šķistu neticami, ja vien nebūtu reālu cilvēku likteņstāsti, apbrīnojams vieglums, atklātība un spēks.

"Ikviens liktenis ir noslēpums un arī brīnums. Pat dzīve, kas plūdusi kā rāma upe, klusos līčos glabā neizdibināmus dziļumus, kas vilina, mudina ielūkoties un satrauc. Kur nu vēl straujās un krāčainās, kas ķircina un izaicina, rauj līdz, pārsteidz ar trakiem pagriezieniem, vareniem ūdenskritumiem, mirdzošu šļakatu šaltīm. Man ir bijusi iespēja, laime un prieks izsekot ne vienai vien straumei, ieraudzīt krastā atstātas pēdas un nospiedumus, atšifrēt slepenas zīmes, atklāt laikmeta liecības, sajust likteņa elpu... ," tā savas izjūtas formulē grāmatas autore Vija Beinerte.

Izdevējs

Latvijas Mediji

Izdevuma veids

Rakstu krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

10.2018, Rīga