Kam puķe zied...



Publicitātes informācija
Sērijas "Es esmu…" darbs – Jāņa Zālīša monogrāfija "Kam puķe zied..." – par latviešu dzejnieku Jāni Ziemeļnieku (1897–1930).
"Jānis Zālītis ir "literatūrvēsturnieks no Dieva". Viņš zina apbrīnojami daudz, rok dziļi un pārredz plašas, mazapgūtas pētnieciskas teritorijas. Nule pabeigtā monogrāfija par Jāni Ziemeļnieku pārliecinoši izgaismo vēl vienu autora talantu – spēju savus pētnieciskos atklājumus popularizēt nesamāksloti, intriģējoši un asprātīgi. Gan Ziemeļnieka laika – pērnā gadsimta 20. gadu – literārajā dzīvē, gan tās aizkulisēs pētnieks orientējas perfekti, un viņa apjomīgais darbs līdzinās saistošā formā sarakstītai literatūrvēsturiskai enciklopēdijai, kurā vieta dāsni atvēlēta visam un visiem, kam vien bijusi jelkāda nozīme latviešu "mīlas un sāpju dzejnieka" īsajā, traģiskas nolemtības apzīmogotajā ceļā uz mūžību."
Gundega Grīnuma

"Kāda dzirkstoša, dzīva un krāsaina pasaule, kur katram notikumam ir atrodams skaidrojums, – jā, tāda literatūras vēsture ir lasāma aizgūtnēm! Jāņa Ziemeļnieka klātbūtnes sajūta ir gluži vai taustāma."
Gundega Blumberga
Jānis Zālītis (1951) – literatūrvēsturnieks, filoloģijas doktors, piedalījies Raiņa Kopotu rakstu akadēmiskā izdevuma un Imanta Ziedoņa Rakstu sagatavošanā, līdzautors enciklopēdiskajai vārdnīcai "Latviešu rakstniecība biogrāfijās". Rakstījis par Ļeva Tolstoja, Raiņa, Aspazijas, Austras Skujiņas, Riharda Valdesa, Valdemāra Kārkliņa, Andrieva Niedras, Jāņa Sudrabkalna un citu literātu daiļrades un biogrāfijas jautājumiem; avīzē "Laiks" (2004–2005) publicēta monogrāfiska apcere "Pasaule uz spārna jeb Grāmatu draugs Helmars Rudzītis". Rakstnieku savienības biedrs kopš 2001. gada.

Izdevējs

Dienas Grāmata

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

Darba autors

Recepcijas persona

Redaktors

Mākslinieks

Izdošanas gads/vieta

29.11.2021, Rīga

Pirmpublicējums periodikā laiks/vieta

11.2021, Aleksandra Čaka iela 37 - 1, Rīga
Publicēts fragments no monogrāfijas "Kam puķe zied...".