Cilvēktīkls

Publicitātes informācija

Biedrības "Dramaturgu asociācija" izdotais lugu krājums "Cilvēktīkls" ir otrais lugu krājums projekta "Lugu konkurss – lugu krājums" ietvaros. Pirmais lugu krājums "Cilvēkzvērs" tika izdots 2020. gadā nogalē.

Lugu krājumā "Cilvēktīkls" iekļauti 12 viencēlieni, kur lugu varoņi sapinušies visdažādākajos tīklos un cenšas no tiem izkļūt, kā nu kurš māk un spēj.

Pārstāvētie autori: Hermanis Paukšs, Baiba Zīle, Inese Tālmane, Egils Šņore, Kristiāna Štrāle-Dreika, Lelde Stumbre, Gita Kārkliņa, Biruta Zujāne, Harijs Ammers (pseidonīms), Elizabete Hafere (pseidonīms), Arta Dzīle (pseidonīms) un Elmārs Jentsī Amols (pseidonīms).

Konkursa lugas vērtēja 7 profesionāli žūrijas pārstāvji: literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Ieva Kalniņa, Tērvetes amatierteātra režisore Dzintra Zimaiša, literatūrzinātniece, pedagoģe Ināra Andžāne, režisors, pedagogs Vilnis Rullis, teātra zinātniece Ērika Zirne, dramaturģe Lelde Stumbre un dramaturģe Biruta Zujāne.

Vāka mākslinieciskajam noformējumam izmantota glezna "Putnu pasaule", kuras autore ir Marija Leina.

"Gribētos aicināt atvērt šo krājumu un lasīt to kā interesantu, saistošu lasāmvielu, kurā ir mazliet no visa – gan psiholoģiski smalkas attiecību drāmas, noslēpumos vīti detektīvstāsti, spēles ar apziņu, gan skartas nopietnas sociālas un globālas problēmas. Šīs lugas spilgti iezīmē sava laika notikumus, izjūtas un emocijas. Tās signalizē par pārmaiņām ne tikai cilvēka domāšanas paradumos, bet arī pasaules vispārējās situācijas gaisotnē."
Ērika Zirne

Izdevējs

Biedrība "Dramaturgu asociācija"

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

Komentāra autors