Artis klusē, Alise klusē

Luga saņēmusi "Literatūras gada balvu 2005" nominācijā "Spilgtākā debija dramaturģijā".

Publicitātes informācija
"Artis klusē, Alise klusē" ir izrāde auditorijai, kas uz teātri iet reti - padsmitniekiem. Tā ir jauna cilvēka luga par saviem vienaudžiem šeit un tagad. Lugā darbojas divi jaunieši astoņpadsmitgadnieki - Artis un Alise. Viņu pasaules uztveres ir visai pretējas: Artis iebraucis Rīgā no laukiem, Alise ir "iedzimtā", tomēr abu sapņi ir līdzīgi – būt mīlētiem laikā, kad, šķiet, šādas vērtības palikušas vien devalvētos dziesmiņu tekstos. Luga ir uzrakstīta grodi, un tajā parādītie raksturi ir spilgti.
Deviņpadsmitgadīgo Anselu var droši saukt par latviešu jaunāko dramaturgu, un tas nebūs par skaļu teikts: lugas materiāls patiesi atspoguļo jauna cilvēka dzīvi un vērtības laikā, kad itin kā viss ir sasniedzams un iespējams.
Luga aizsākusies studiju gaitā, proti, tas bijis kursa darbs. Kaugers ir rakstījis par savējiem – padsmitniekiem, jo par to, ko pats zina, ir vieglāk rakstīt. Attēlojot divreiz vecākus cilvēkus, tas būtu vairāk pieņēmumu līmeni – tā saka pats autors. (Tiešsaiste. Skatīts: 10.01.2017. Pieejams: http://www.lvportals.lv/print.php?id=131872)

Izdevējs

Žurnāls "Teātra Vēstnesis" (1989–)

Izdevuma veids

Publikācija

Darba veids

Oriģināldarbs

Nr.

3

ISSN

0235-7909

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2005
Publicēta žurnālā "Teātra Vēstnesis", 2005, nr. 3.