Luijs ar grabarku

Publicitātes informācija

Jānis Grants (cēlies no Sibīrijas latviešiem), dzejnieks, prozaiķis, esejists, televīzijas žurnālists, antoloģiju sastādītājs, viens no Urālas literāro procesu organizatoriem. Vairāku literāro prēmiju laureāts, dzimis Vladivostokā, dzīvo Čeļabinskā. Pabeidzis Kijivas Valsts universitāti, studējis vēsturi. Viņa tēvu, latvieti, 1940. gadā kopā ar ģimeni izsūtīja no Latvijas uz Sibīriju. Uz Latviju viņi vairs neatgriezās.

Līdz ar Andra Zeibota dzejas krājumu "Plīva" apgāds "Literatūras Kombains" aizsācis jaunu oriģinālliteratūras un tulkojumu grāmatu sēriju "Ārpus laika", kurā tiks publicēti īpatnēji, intelektuāli jeb tā saucamie citādie teksti – savpata radošā pulsa apliecinājums, kas skan ārpus ierastajām laika koordinātēm, gluži kā no citpasaules saņemts signāls.   

Prozaiķa un dzejnieka Granta teksti ir niansēti, viņš veikli pāriet no grēksūdzes uz grotesku, tostarp saglabājot visai nopietnu sejas izteiksmi. Izsmalcināts darbs "ar kameru", acumirklīga priekšplāna, paša stāstītāja un pat stāstītāja sociālās pozīcijas nomaiņa, smalki fonētiski skanējumi gramatikas karkasā te lietišķā stilā parodējot, te metoties pārmērīgā groteskā un absurdā stāstot par trīsdesmito gadu kolīzijām, laikposmu, kad Latvija vēl nebija Padomju Savienības sastāvā.

Ungārs Šādors Barta. Holandietis Džozefs Karels Lasts. Amerikānis Īzaks Platners. Francūzis Luijs Aragons un viņa sieva Elza Triolē. 1932. gada vasarā starptautiskā rakstnieku brigāde veica braucienu pa Urālu pilsētām.

Title in original language

Луи с грабаркой

Publisher

Literatūras Kombains

Type of publication

Book

Type of work

Translation

ISBN

9789934909818

Author

Compiler

Author of the comment

Publishing year/ place

04.2023, Rīga