Rakstniecības laboratorija

Publicitātes informācija

"Šī grāmata sniedz unikālu iespēju ielūkoties piecpadsmit mūsdienu latviešu rakstnieku laboratorijās. No funkcionāli praktiskām līdz alķīmiski mistiskām vai pat dievišķām savā iekārtojumā, tās glabā praktiskus padomus, teorētiskas nostādnes, filozofiskas pārdomas un personiskas refleksijas. Šie aizkadra stāsti atklāj, kā vispār kaut kas tiek radīts, un izgaismo tos instrumentus, kas noderēs ikvienam, kurš nodomājis rakstīt, vai ikvienam lasītājam, kurš jebkad vēlējies uzzināt vairāk par teksta tapšanu."
Inga Žolude

"Jau rakstīt grāmatas ir pietiekami neprātīgi, bet rakstīt par rakstīšanu? Tas pārsniedz jebkuras diagnozes ietvarus. Nu labi, dažus manus padomus vismaz var izmantot jebkurā radošajā jomā, piemēram, izvēloties dvieļu pakaramo vannasistabai, taču mani ārkārtīgi interesē, kā glābās pārējie."
Andris Akmentiņš

"Līdz 18. gadsimtam rakstīšanu mēdza uzskatīt par maģisku darbību. Arī šodien vārda mākslu apvij savāda slepenības gaisotne: nav viena pareiza skaidrojuma tam, kā teksts kļūst par literatūru, literatūra — par dzīvi, bet dzīve — par tekstu. Daudz kas nav skaidrs, tumša padarīšana. Taču šajā grāmatā apkopotās esejas palīdzēs ielūkoties aiz plīvura un gūt dzīvu priekšstatu par to, kas tad īsti notiek mūsdienu latviešu prozaiķu darbistabās, dvēselēs un prātos."
Svens Kuzmins

"Pazīstamākie mūziķi ik pa laikam vienojas kopīgā dziesmā, radot hitu, kas piesaista publikas uzmanību. Rakstnieki uz ko tādu vēl nebija sadūšojušies, bet, ticiet man, bija vērts gaidīt un sagaidīt. Piecpadsmit neatkārtojamas balsis tagad savijušās pārliecinošā kopkorī, apliecinādamas: rakstīt ir laime, bez rakstīšanas nav dzīves."
Gundega Blumberga

Publisher

Dienas Grāmata

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

Classifier

Author of the comment

Publishing year/ place

26.01.2023, Rīga