Vaļa balss

4 pictures

Publicitātes informācija
Mazajai Spindzelei šķiet, ka vecāki pārāk nenopietni attiecas pret vēlēšanām, tāpēc dienu pirms lielā notikuma viņa izspēlē viltīgu plānu: ieslēdz ģimeni dzīvoklī, bet vienīgo atslēgu izmet pa logu. Lai durvis atslēgtu, ģimenei kā īstās vēlēšanās jāievēl atbildīgais, kam viņi uzticēs atrisināt sarežģīto situāciju. Tomēr negaidīti sižeta pavērsieni situāciju uz brīdi padara pavisam saspringtu un draudīgu.

Sērijas pirmo grāmatu "Sveiks, Vali!" izdevniecība "Liels un mazs" izdeva 2017. gadā, un tā jau tulkota vāciski un krieviski, bet rakstnieks Lauris Gundars par grāmatu saņēmis nozīmīgo Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā. Arī sērijas turpinājumā "Vaļa balss" Gundars turpina risināt un skaidrot bērniem nozīmīgus un sarežģītus sociālus jautājumus, tomēr nopietno tēmu ietērpj aizraujošā un dinamiskā piedzīvojumu stāsta sižetā.

Grāmatas ilustratore ir Šveicē dzīvojošā latviešu māksliniece Anete Melece, kuras ar flomāsteriem veidotās ilustrācijas izceļas ar asprātību un sīkām, trāpīgām ikdienas dzīves detaļām, kas novērotas Rīgas pilsētvidē.

Publisher

Liels un mazs

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934574122

Artist

Publishing year/ place

2018, Rīga