Tūju pasaka

Anotācija“Tūju pasaka” pirmkārt rakstīta bērniem, bet to var lasīt jebkurā vecumā. Jau pieaugušajam ir grūti formulēt savas emocijas, bet kā to izdarīt bērnam? Kā lai nosauc vārdā to, ko nepazīsti un satiec pirmo reizi? “Tūju pasaka” pamazām, soli pa solim ieved lasītāju jūtu pasaulē. Grāmatas galvenais varonis puisēns Oge pirmo reizi viens pats dodas uz savu vecvecāku mājām. Lai arī ceļš no vilciena pieturas līdz “Tūjām” nav garš, to mērojot, zēns nokļūst krāsainu piedzīvojumu virknē, iepazīstas ar vairākiem citiem bērniem un arī kādu sievieti. Katrs no viņiem ir tik atšķirīgs, tomēr visiem ir arī kas kopīgs – dīvaini vārdi. Ne mazāk savādi kā pašam Ogem. Kad puisēna ceļojums noslēdzas “Tūju” mājīgajā virtuvē, vecvecāki palīdz mazdēlam atšifrēt dīvainos vārdus, un kļūst skaidrs – Ogem šī bijusi ļoti veiksmīga diena, jo īpašās satikšanās ceļā palīdzējušas sastapt viņam arī PAŠAM SEVI.

Andris Jansons ir praktizējošs ārsts psihoterapeits. Viņš lieliski pazīst kā maza, tā pieauguša cilvēka dvēseli, un šī pieredze padara “Tūju pasaku” par lielisku lasāmvielu un palīgu pašizziņā ikvienam: autora vārdiem runājot – gan bijušajiem, gan esošajiem, gan – cerams – arī nākamajiem bērniem.

Es vēlos būt īpašs. Vēlos sev apkārt īpašus cilvēkus un īpašas lietas. Lai man dziedātu īpašo dziesmu. Lai es dzīvotu īpašā mājā. Lai ceļotu īpašā pasaulē. Esmu bērns, ņemu aiz rokas mammu un tēti un mēs ejam līdzi puisēnam Ogem viņa īpašajā ceļojumā. Uz vecvecāku zaļajām mājām.
Ārsts Andris Jansons

“Tūju pasaka” ir interesantā, lakoniskā formā izvērsts gudrs vēstījums par izziņas procesu bērniem un arī bērnu vecākiem – pieaugušajiem bērniem. To var izlasīt arī kā aizraujošu un mīļu bērnu grāmatiņu. Katrs no lasītājiem pats sameklēs sev vajadzīgās atziņas.
Literāte Inga Ābele

“Tūju pasaku” ar interesi un aizrautību var lasīt gan bērni, gan pieaugušie. Labākā bērnu literatūras īpašība allaž ir bijusi tā, ka to var lasīt mazie un lielie cilvēki no viena līdz pat simts gadiem.
Dzejniece Anna Rancāne

Publisher

Apgāds "Zvaigzne ABC"

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934035142

Artist

Publishing year/ place

2013, Rīga