Satori grāmatžurnāls Nr. 1. Plūdi

7 pictures

Publicitātes informācijaBiedrība "Ascendum" piedāvā jaunu literatūras, publicistikas un mākslas grāmatžurnālu "Satori", kura pirmā numura tēma ir plūdi.

"Satori.lv" ir interneta žurnāls, kas regulāri publicē daiļliteratūru, recenzijas un rakstus par kultūru. "Satori" grāmatžurnāls Nr.1 ir jauns drukāts izdevums, kas apkopo jaunāko latviešu prozu, dzeju un dokumentālo prozu, iezīmējot jaunas autoru paaudzes veidošanos. Tajā piedalījušies Inga Žolude, Inese Zandere, Jānis Ķīnasts, Kārlis Vērpe, Pauls Bankovskis, Henriks Eliass Zēgners, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Anna Auziņa, E.F. Kuks, Pēteris Pūrītis, Ieva Melgalve, Aivars Madris un citi.

Izdevums satur vairākus literāros manifestus un esejas, kurās apspēlēta plūdu tēma kā universāla metafora mūsdienu cilvēka bailēm no nepārvarama dievišķa, kosmiska, sociāla vai garīga spēka. Sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, izdevumu papildina mākslas darbi, kas tapuši kā ilustrācijas konkrētiem tekstiem vai patstāvīgi komentē plūdu tēmu. Grāmatžurnāla dizaineri ir Aleksejs Muraško (VCG) un Tomass Mrazauskas, savukārt vāka ilustrācijai izmantots Miķeļa Fišera kokgriezums. Satori grāmatžurnāls paredzēts kā ikgadējs izdevums.

Grāmatžurnāls "Satori" tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, "Nordea", "Ventbunker", Rīgas Brīvostas pārvaldes, "Arctic Paper" un "Dardedze hologrāfijas" atbalstu.

Publisher

Biedrība "Ascendum"

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

Publishing year/ place

2016, Rīga