Sapnis par Ziemassvētkiem

Publicitātes informācijaIzdevums (ilustrēta dzejoļu grāmata un CD, kurā pdf failos atrodamas arī dziesmu notis) „Sapnis par Ziemassvētkiem” piedāvā gaišu, sirsnīgu Ziemassvētku un ziemas noskaņu. Grāmatā un mūzikā ir gan liriskas, gan jautras noskaņas – tā kopīgi baudāma bērniem un vecākajai paaudzei, jo Ziemassvētku laiks ir ģimenes kopības laiks.

Ziemassvētku sapnis sākas kūtiņā, kur brīnuma liecinieki un vēstītāji ir lopi – govs, zirgs un jērs. Ziemassvētku zvaigzne un baznīcu zvani, nosalušas rokas un skaļi neizteiktas vēlēšanās, piparkūku smarža un zīlītes sniegotos zaros, kaķa pēdas sniegā, dejojoši sniegavīri, smaržīgie kāpostzupas gari – visi šie tēli iznirst no Irēnas Lūses akvareļu zilajām naktīm un ziemas puteņiem, sasildot sapņotāja sirdi ar vārdiem, krāsām un melodijām. Ilustrācijās vērotājs var pazīt Rīgas baznīcu torņus, parkus un Daugavas tiltus.

Komponists – Andrejs Laukmanis. Ieskaņojumā piedalās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace" (diriģente Andra Fenhāne), Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa un mūziķi Ieva Saliņa, Jānis Ansons, Jānis Vaivods un Helēna Laukmane.

Izdevuma dizainu veidojuši mākslinieki Rūta Briede un Artis Briedis, izdošanu atbalsta AS Trimen Tractors.
CD saturs: Govs -- Zirgs -- Jērs -- Lietiskie pierādījumi -- Saruna -- Debesis -- "tik ļoti nosalušas rokas..." -- Mežaparks. Lūgšana zīlītes barojot -- Antonijas iela -- Sarkandaugava -- Pie Lido -- Maskačkas muzikanti -- Daugavmala -- Sniegs -- Ziemassvētki manā ielā -- Jērs.

Publisher

Liels un mazs

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

ISBN

9789984820552

Author

Artist

Publishing year/ place

2012, Rīga