Rekur ir!

Jauni dzejoļi Latvijas bērniem.
Māksliniece Ieva Maurīte.
Sakārtotāja un redaktore Guna Pitkevica.

Autori: Leontīne Apšeniece, Agnese Blaua, Leons Briedis, Anda Dēliņa, Marija Gončare, Gita Groza, Daina Grūbe, Evija Gulbe, Jānis Keičs, Maija Laukmane, Guna Pitkevica, Ieva Samauska, Varis Siliņš, Iveta Skapste, Ilze Sperga, V. Vijolīte, Ināra Vilne.

AnotācijaKā gribas kaut ko svaigu! Skolotāji vasarā sapņo, ka rudenī varēs skolēniem mācīt jaunus dzejoļus. Komponisti gaida iedvesmu un gaida, kad kāds uzrakstīs kaut ko jaunu, lai var sacerēt jaunas bērnu dziesmas. Māmiņas un tēti noguruši, palīdzot savām atvasēm meklēt ko īpašu – skatuves runu konkursam, Mārtiņdienai, Ziemassvētkiem, Mātes dienai, Ģimenes dienai un galu galā – Latvijas milzu dzimšanas dienai.

"Rekur ir!"
Te viss ir.

Šajā grāmatā satikušies gan slaveni un pazīstami dzejnieki, gan uzlecošas zvaigznes un debitanti. Tēmas nomaina cita citu – ģimene, bērnība, skola, gadalaiki, daba, darbi un nedarbi, blēņas un neblēņas, svētki un svinēšana, Latvija un tās godināšana un, protams, joki, smaidi un smiekli.

Katram bērnam – mazākam un lielākam – atradīsies kaut kas pa prātam. Domāts arī par dažādām lasītprasmes spējām un iegaumēt varēšanu – īsi dzejolīši mijas ar poēmas nosaukuma cienīgiem dzejojumiem.
Visā kopkrājumā rotaļājas mākslinieces Ievas Maurītes radītie tēli – suņuks, peles, pūcīte, zirneklītis, lācēns un citi. Bet pats galvenais – visi dzejoļi ir svaigi gatavoti, daļa no tiem tapuši tieši šim krājumam, virkne pantu pat pa nakts melnumu mirkli pirms iesniegšanas.

Šī grāmata ir dzejnieku dāvana visiem, visiem Latvijas bērniem un latviski lasošajiem bērniem visā pasaulē mūsu valsts simts gadu jubilejā.

"Daudz laimes! Daudz lielāka audz!" (Ieva Samauska)

Publisher

Apgāds "Zvaigzne ABC"

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

ISBN

9789934074202

Artist

Compiler

Publishing year/ place

2018, Rīga