Raksti (divos sējumos)

1. sējums.
Saturs: Zemes dēls: I. Mīlas ilgas; II Pavasaris; III. Mīlas maldi; IV. Vasara; V. Dzīves gaitas; VI. Rudens; VII. Vientulība; VIII. Nāve; IX.Personificējumi; X. Simsana gals; XI. Tamāras nakts; XII. Sapņotājs pāžs.
II. Apceres par filozofiju un estētiku: Romantisms kā mākslas un pasaules uzskata centrālproblēms; Par derīgo un garīgi vērtīgo; Māksla un estētika; Mīlestība un nāve; Mākslas attiecības; Māksla un kritika; Prāts un mūžības jautājumi; Domas par reliģiju; Sievietes tikumiskā personība; Māksla un dzīve.
III. Recenzijas: Andrievs Niedra un Raiņa liriskā dzeja; Kārlis Jākobsons. Pie meža ezera; J. Jankava "Vecie elki"; Antona Austriņa "Vakardiena"; R.L.B. Zinību komisijas vasaras sapulces; Bez svētnīcas – J. Akuratera dzejas; Elēģijas. Viktora Eglīša dzejoļi; Zīmējumi. V. Damberga dzejoļi; Kaut kas par Literatūras Fondu; Andrejs Paparde. Tantris; Mazas drāmas. Andreja Upīša dzejoļi; Ziedu klēpis. Liriska biogrāfija II no Aspazijas; Sirds varā. J. Akuratera Varas un mīlestības idejas lietā; Recenzenta piezīme; "Pilsētas dzeja"; J. Lapiņa priekšlasījums par J. Raiņa "Pūt vējiņi"; Mūsu jaunākā lirika (Anna Brigadere. Dzejas); Potrimpa zemē. Ata Ķeniņa dziesmas un dzejojumi; Plūdons. Dzīves simfonija; Saules puķes. Kārļa Skalbes izmeklēšas dzejas; Linards Laicens. Pilsētā un laukā; Prelūdijas. Naurēnu Elzas dzejoļi; Andrejs Paparde. Mūžība; Rūdolfa Blaumaņa kopotie raksti; J. Grīns. Rožu ugunī; Pamati un paviršība; Fr. Bārdas piezīmes; Andrejs Kurcijs. Bez prieka un dailes. Fragments no Zentas Mauriņas.

2. sējums.
Saturs: Dziesmas un lūgšanas dzīvības kokam: dzejas, 1911–1919; Pielikums; Tēlojumi no krājuma "Vita somnium"; Vēstules.

Sakārtojusi un pēcvārdu "Ieskats Friča Bārdas dzīvē un dzejā" sarakstījusi Inta Čaklā.

Publisher

Izdevniecība "Liesma"

Type of publication

Collected works

Type of work

Original work

Compiler

Author

Artist

Author of the comment

Publishing year/ place

1990 – 1992, Rīga