Rainis. Cilvēks

4 pictures

Sastādītājs un priekšvārda autors Ilmārs Šlāpins.
Redaktore Antonija Skopa-Šlāpina.
Zinātniskā redaktore un komentāru autore Zane Šiliņa.
Dizains: Kārlis Dovnorovičs.
Mākslinieki: Anda Lāce, Anete Melece, Kaspars Groševs, Krista Dzudzilo, Kristians Brekte, Krišs Salmanis, Reinis Dzudzilo, Reinis Liepa, Māra Brīvere, Paula Zariņa.

AnotācijaŠajā grāmatā J. Raiņa (1865-1929) dzejoļus, kas tapuši 20. gadsimta sākumā un runā par to, kādam vajadzētu būt nākotnes cilvēkam, ilustrē latviešu 21. gadsimta mākslinieki Anda Lāce, Anete Melece, Kaspars Groševs, Krista Dzudzilo, Kristians Brekte, Krišs Salmanis, Reinis Dzudzilo, Reinis Liepa, Māra Brīvere, Paula Zariņa – tikpat nepabeigti, meklējoši, jauni un no sevis uz sevi bēgoši kā Rainis pirms simt gadiem.

Publicitātes informācijaBiedrība "Ascendum" izdod jau ceturto grāmatu sērijā "Satori bibliotēka", kas šogad tapusi sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu". Jaunajā grāmatā "Rainis. Cilvēks" desmit latviešu mākslinieki – Kristians Brekte, Anda Lāce, Paula Zariņa, Reinis Liepa, Krista Dzudzilo, Reinis Dzudzilo, Krišs Salmanis, Kaspars Groševs, Māra Brīvere un Anete Melece – ilustrējuši Raiņa dzejoļus. Dzejoļi papildināti ar mākslas zinātņu doktores, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētās profesores Zanes Šiliņas zinātniskajiem komentāriem, kuros ietverts katra Raiņa dzejoļa tapšanas laiks un vieta, kā arī īsi analizēts darba vēstījums un konteksts. Grāmatas dizaina autors ir mākslinieks Kārlis Dovnorovičs. Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.

"Grāmatas "Rainis. Cilvēks" koncepcijas pamatā ir latviešu literatūrā joprojām neiedzīvojies vēstījuma žanrs – grafiskā novele jeb komikss. Atlasītie teksti ir filozofiski un vienlaikus abstrakti, tajos tikpat kā nav vizuālu tēlu un darbības, tāpēc ilustrāciju autoriem nācās atteikties no vieglākā ceļa – tieša pārnesuma, tā vietā rodot jaunu, tekstu papildinošu, nevis ilustrējošu pieeju," par grāmatu stāsta interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Publisher

Biedrība "Ascendum"

Type of publication

Album

Type of work

Original work

ISBN

9789934856013

Author

Person of reception

Author of the comment

Publishing year/ place

2015, Rīga