Jauno latviešu valoda. Otrais, papildinātais izdevums

"Jauno latviešu valoda. Otrais, papildinātais izdevums" ir Ilmāra Šlāpina sarakstīta mūsdienu latviešu valodas vārdnīca.

Publicitātes informācijaLatviešu publicists un filozofs Ilmārs Šlāpins kopš 1999. gada ir vācis jaunvārdu un jaunu vārda lietojumu piemērus, centies skaidrot to nozīmes un rast jaunas, izmantojot klasiskas un mazāk klasiskas etimoloģijas metodes, ik pa brīdim publicējot savus atradumus žurnāla "Rīgas Laiks" sadaļā "Jauno latviešu valoda". Grāmata "Jauno latviešu valoda. Otrais, papildinātais izdevums" ir ne tikai atkārtota 2013. gadā izdotās grāmatas tirāža, bet arī otrreiz koriģēta un papildināta ar vairākiem jauniem šķirkļiem, kas atspoguļo pēdējo gadu jaunvārdus, kas bagātinājuši latviešu valodu. Pievienotajos šķirkļos atrodami skaidrojumi tādiem vārdiem kā autlets, hipsteris, brančs, hibrīdkarš u.c.

Komentējot valodas attīstības gaitu, grāmatas autors Ilmārs Šlāpins saka: "Valodu var salīdzināt ar dzīvu organismu. Tāpat kā ar suni, ar to ir jāspēlējas, jāpabaro, bet, ielikts būrī, tas ilgi nedzīvos. Un, tāpat kā sunim, valodai nepieciešami skaidri noteikumi, taču tai patīk tos arī pārkāpt."

Avots: satori.lv

Publisher

Biedrība "Ascendum"

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934856044

Publishing year/ place

2017, Rīga