Informācijas vide Latvijā: 21. gadsimta sākums

Intas Brikšes redakcijā. Tulkojums angļu valodā: Kārlis Streips; literārā redaktore Ieva Jansone; angļu teksta redaktore Antra Legzdiņa; Andra Nikolajeva vāka dizains. Stratēģiskās analīzes komisija, Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūts.
Krājums ir Latvijā pirmais mēģinājums pētīt mūsdienu cilvēka informācijas vidi kā sociālu un strauji mainīgu fenomenu. Rakstu autori meklējuši pieejas informācijas vides fenomena apjēgšanai filozofijā un reklāmā, tiesībās un žurnālistikā, komunikācijas zinātnē un teātra kritikā, sabiedriskajās attiecībās un mākslā, politikas zinātnē un informācijas tehnoloģijās.
SatursInformācijas vide: teorētiskās pieejas un skaidrojumi / Inta BrikšeLaiks un telpa: jauni aspekti mainīgajā informācijas vidē / Māra RubenePiektās pēdas problēma jeb starp ANO Ženēvas un Tunisas galotņu saietiem informācijas sabiedrības jautājumos / Juris BorzovsInformācijas ētika Latvijā / Skaidrīte LasmaneKonstitucionālās tiesības uz informāciju. Vai valstij ir pienākums sniegt ziņas medijiem? / Lauris Liepa, Andris KaņepsŽurnālistikas kvalitāte: redaktoru viedokļi un laikrakstu saturs / Nellija LočmeleLokālā prese - kopienas informācijas vides veidotāja / Vita ZelčeKrievu preses fenomens Latvijā / Ksenija Zagorovska, Pāvels ŠudņevsRadio un televīzija: mediatizācijas aspekts / Rolands TjarveLatvijas televīziju ziņas: tagadnes un nākotnes izaicinājumu priekšā / Gundars RēdersIndivīds un internets: izmantošanas iespējas un līdzdalības iespējas / Jānis IkstensInformācijas vide Latvijas internetā / Ingus Bērziņš. Sabiedriskās attiecības komunikācijas nišas meklējumos/ Lolita StašāneReklāmas un to vēstījumi: funkciju un lomu mainība / Ineta Tunne, Marita ZitmaneVai Latvijā veidojas "žurnālu sabiedrība"? / Anda RožukalnePostmodernisms latviešu teātrī / Silvija RadzobeVai latvietis mīl mākslu? Mākslas un sabiedrības mijiedarbība / Inga BunkšeReliģija un reliģijas kopienas Latvijas informācijas vidē / Juris CālītisBibliotēkas – jaunās identitātes / Andris VilksValsts un pašvaldības institūcijas internetā / Inga Koleča, Sanda RiekstaLatvijas partiju jaunās mājas vai izkārtnes: politisko partiju mājaslapu analīze pirms 2005. gada pašvaldību vēlēšanām / Visvaldis ValtenbergsThe information environment: a theoretical approaches and explanations / Inta Brikše

Type of publication

Rakstu krājums

Type of work

Original work

ISBN

9984767884

Editor

Translator

Publishing year/ place

2006, Rīga