Dziedi jel!

Publicitātes informācijaGulbenes novadā šūpulis ir kārts vairākiem izciliem mūsu tautiešiem. Viens no tiem ir Druvienā dzimušais un augušais rakstnieks un dzejnieks Jānis Poruks (1871–1911). Viņš ir sava ceļa gājējs, kurš ir atstājis dziļu nospiedumu kā latviešu literatūrā, tā druvēniešu dvēselēs, jo rakstnieka un dzejnieka darbos atspoguļojas Druvienā un tās apkārtnē rastie prototipi.
Viņa darbi turpina dzīvot no paaudzes paaudzē. Ikviens no mums ir līdzpārdzīvojis prozaiķa atpazīstamākajiem darbiem – "Pērļu zvejnieks", "Kauja pie Knipskas", "Kukažiņa" – un, reizi no reizes, tos pārlasot, gūt arvien jaunas atziņas un dzīves patiesības.
Gulbenes novads glabā dižgara piemiņu gan Druvienas Vecajā skolā-muzejā, gan veltot paliekošu pagodinājumu vides objektā – "Goda bibliotēkā", kas ir Gulbenes novada velte tiem dižajiem novadniekiem, kas ar savu dzīvi, darbu un talantu atstājuši paliekošas pēdas līdzcilvēku apziņā, būtiski ietekmējuši novada attīstību un likuši iemirdzēties vēl vienai zvaigznei Latvijas dižgaru zvaigznājā, tā nesot Gulbenes novada vārdu Latvijā un pasaulē.

Publisher

Apgāds "Jumava" (1991–)

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

ISBN

9789934205118

Author

Artist

Publishing year/ place

10.2021, Rīga