Aizved mani uz Hiršenhofu!

AnotācijaKādu dienu Iršu pagasta centrā ieripo trīs aizdomīgas vieglās automašīnas, līdzi atvezdamas svešiniekus gaišās drānās. Liebe Heimat! Liebe Rosa! Svešie jūsmo "Bullāņu" māju pagalmā, samulsinot Gabrielu. Ko tas nozīmē? Kāpēc vecmāmiņa tik ilgi klusējusi par savu patieso izcelsmi?

Romāna vēstījums lasītāju izved cauri vairāku paaudzu sieviešu dzīves līkločiem. Tajos netrūkst nedz mīlestības un kaislību, nedz sāpju pilnu pavērsienu.

Autore: "Tā bija diezgan ilgi auklēta ideja, kas kādudien pārvērtās par iekšēju nepieciešamību, pat neatliekamu vajadzību Latvijas simtgadē izstāstīt lasītājam stāstu par Baltijā lielāko vācu koloniju, no kuras robežas netālu dzīvoju, ilgi par to nenieka nezinot.

Iršu vācu koloniju (Hiršenhofu) piecdesmit gadus sargāja spēcīgs noklusējuma mūris, kuru pēc Latvijas neatkarības atgūšanas iesāka drupināt uz zaudēto dzimteni ciemos atbraukušie kolonisti un viņu pēcteči. Atsedzās skaudri likteņi, lieli noslēpumi un pamatīgi robi Latvijas vēstures zināšanās. Mainījās vietējo iedzīvotāju pārliecība, sajūtas, domas, palikušo vācu māju vērtība. Tas viss manu izdomāto varoņu Rozes (Rosemundas) Kalniņas un viņas mazmeitas Gabrielas vēstures pagrieziena izraisītajos pārdzīvojumos, kas aizsniedzas līdz kolonijas sākotnei 1766. gadā"

Rakstniece un skolotāja Linda Šmite dzīvo un strādā Ērgļu novadā. Dabas doto talantu papildinājusi, mācoties Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas Prozas meistardarbnīcā. Šmite raksta kā pieaugušajiem, tā bērniem – līdz šim iznākušas divpadmit autores grāmatas.

Publisher

Latvijas Mediji

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934155499

Author

Publishing year/ place

2019, Rīga