Aiz stikla

"Aiz stikla" ir Pētera Brūvera astotais dzejoļu krājums. Krājumā iekļauti Josifa Brodska, Vladislava Hodaseviča, Henrika Naģa, Alfonsa Nīka-Niļūna, Vāgifa Samedoglu, Elizabetes Šulca-Zemrauas, Toma Veclovas, Zbigņeva Herberts darbu atdzejojumi.

Publicitātes informācijaPētera Brūvera dzejas un atdzejas krājums "Aiz stikla" ir latviešu poēzijas vēsturē īpatnas ieceres – simfodzejas tetraloģijas "Valodas ainava" – otrā grāmata. Krājums iznācis Apgādā Zvaigzne ABC.

Dzejnieks un atdzejotājs Pēters Brūveris ir viens no spilgtākajiem 20.-21. gadsimta mijas autoriem. P. Brūvera dzeja ir vienlaikus vienkārša un sarežģīta, klasiska un novatoriska. Autoram piemīt oriģināls priekšstats par latviešu valodas ortogrāfiju. Ik dzejolis pārsteidz ar leksikas muzikalitāti un krāšņumu. P. Brūveris savā dzejas mākslā iedzīvina sen aizmirstus vārdus, padara tos mūsdienīgus, saprotamus un izjūtamus. Autors ir noskaņu dzejas meistars – līdzjūtīga ironija savijas ar aizejošā un nesniedzamā smeldzi, patiesa iesmiešanās sastopas ar vīpsnu par neīstām raudām. [..]

Aiz stikla ir P. Brūvera devītais krājums pieaugušajiem, bet dzejnieks raksta arī bērnu dzejoļus, libretus un dziesmu tekstus teātra izrādēm. Regulāri publicējis atdzejojumus un tulkojumus no lietuviešu un tjurku grupas valodām. P. Brūvera dzeja izdota lietuviešu, krievu, zviedru, angļu un citu Eiropas tautu valodās.

Avots: tvnet.lv

Publisher

Apgāds "Zvaigzne ABC"

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9984374114

Editor

Atdzejotājs

Publishing year/ place

2006, Rīga