Augusts Ģinters

lv
Report to editor

Works: Author (2); Publisher (1); Compiler (1); Person of reception (2)

Photos: Person in photo(1)

NameAugusts Ģinters
PseudonymAug., Berlīniets, Kumpels, A. Monvaits, Vispusīgais
Personal informationĢINTERS Augusts (1885.2.XII Kalnciema pag. Umuļos - 1944.20.VIII Kalnciema pag.) - bibliogrāfs, literāts.
Dz. lauksaimnieka ģim. Māc. Jelgavas reālsk. (1899-1904), Odesas tehnikumā (1904-05). Vēlāk emigrējis uz Šveici, stud. tautsaimn. Berlīnē (1906-11). Jelgavas laikr. "Mūsu Domas" red. (1913). 1. pas. kara laikā strād. Baltijas bēgļu apgādāšanas komitejā. Bijis ierēdnis Izgl. min-jā (1919), Valsts b-kas bibliotekārs (1920-23). Vēlāk pievērsies gk. bibliogr. darbam. No 1904 laikr. "Latvietis", "Pēterburgas Avīzes", "Liepājas Atbalss", "Jaunā Dienas Lapa" u.c. public. Ģ. korespondences par avīžniecības, kult. u.c. jautājumiem. Public. arī dažas satīras dzejā un prozā, pirmā - laikr. "Pēterburgas Avīzes" lit. piel. 1905.6.I. Ģ.nozīm. devums - Ljas periodikā iespiesto rakstu sistemātisks rādītājs (manuskriptā par laiku 1763-1942); izdots ar nos. "Latviešu zinātne un literatūra" (nos. arī "Latvijas zinātne un literatūra") par 1763-1916 (1926-97) un 1920-36 (1920-42). Pats Ģ. sagatavojis iespiešanai rādītāju par 1763-1907, 1920, 1921-23 (kopā ar V. Cauni), 1932, 1933-34 (kopā ar P. Dzērvi). - Ps.: Aug., Berlīniets, Kumpels, A. Monvaits, Vispusīgais u.c.
L. Brempele Ā. Darbs liek atcerēties darītāju // Karogs, 1975, 12.
I. Treimane
Occupationslibrarian
publicist
bibliographer
Birth time/place12.12.1885
Kalnciems
Kalnciems, Kalnciema pagasts, Jelgavas novads
Dzimis Dobeles apriņķa Kalnciema pagasta "Umuļos".
Education1899 – 1904
mācījies
Jelgavas reālskolā

1904 – 1905
mācījies
Odesas tehnikumā

1906 – 1911
studējis
tautsaimniecību Berlīnē
Place/time of death20.08.1944
Kalnciems
Kalnciems, Kalnciema pagasts, Jelgavas novads
Miris Kalnciema pagastā.

Map legend





Showing 1-2 of 2 items.
#LocationDateTypeType of place
  
1Kalnciems
(Kalnciems, Kalnciema pagasts, Jelgavas novads)
12.12.1885Birth time/placeVillage
2Kalnciems
(Kalnciems, Kalnciema pagasts, Jelgavas novads)
20.08.1944Place/time of deathVillage

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.