Latvijas Mediji

Vēsture

1991. gadā tika dibināta SIA "Lauku Avīze".

1999. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize" darbu sāka izdevniecība "Lauku Avīze".

2017. gadā notika uzņēmuma nosaukuma maiņa. Tās rezultātā AS "Lauku Avīze" tika nodēvēta par AS "Latvijas Mediji".

Darbības joma, principi, izpausmes

Uzņēmums "Latvijas Mediji" ir viens no lielākajiem periodisko un grāmatu izdevējiem Latvijā, kurā ietilpst tādi izdevumi kā "Latvijas Avīze", "Mājas Viesis", "Praktiskais Latvietis", "Kultūrzīmes", "Planētas Noslēpumi", "Agro Tops", "Medības", "Praktiskie rokdarbi" u.c. Akciju sabiedrībā ietilpst arī reģionālā radiostacija "Kurzemes Radio" un filmu studija "Dauka".

Izdevniecība "Latvijas Mediji", kas ir daļa no AS "Latvijas Mediji", piedāvā oriģinālliteratūru un tulkoto literatūru, kā arī vēsturisko un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus un bērnu grāmatas.

Zīmīga ir izdevniecības grāmatu sērija "Vakara romāns", kuras ietvaros reizi mēnesī tiek izdota oriģinālliteratūra par mīlestību, naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem. Sērija ir turpinājums "Lauku Avīzes" aizsāktajam grāmatu projektam "Lata romāns".

Katru gadu "Latvijas Mediji" izdod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Citātu galerija

"Esam nokļuvuši attīstības punktā, kad plašo organizāciju vairs nevar ietilpināt līdzšinējā nosaukumā – esam pārauguši "Lauku Avīzi". Pēc pieciem mēnešiem mēs svinēsim mūsu laikraksta "Latvijas Avīze" nu jau 30. jubileju. Laikraksta pirmais numurs iznāca vēl tālajos pārmaiņu laikos, astoņdesmito gadu beigās. Liels paldies par to mums labi pazīstamajiem cilvēkiem Voldemāram Krustiņam, Viesturam Serdānam, Mārai Igaunei, Dacei Terzenai, Astrīdai Čukurei un daudziem citiem. No viena laikraksta esam izauguši līdz 19 dažādiem zīmoliem. Savulaik toreizējā "Lauku Avīze" sasniedza neatkarīgās Latvijas laika abonēšanas rekordu ar vairāk nekā 316 000 abonentu. Šomēnes izdevām 10 dažādus drukātos preses izdevumus latviešu valodā ar kopējo tirāžu 442 000 eksemplāru, portālu kopējā auditorija sasniedza 400 000 lietotāju, bet kopā drukāto un interneta mediju auditorija tuvojas vienam miljonam," teica AS "Latvijas Mediji" valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis. Viņš uzsvēra, ka uzņēmuma vērtības paliek nemainīgas un arī zem jaunā karoga tas turpinās līdzšinējo – Latvijas interesēs attīstīt kvalitatīvu un atbildīgu žurnālistiku, ko ir vērts lasīt un kurā ir vērts ieklausīties: "Mūsu uzņēmuma mediji tāpat kā līdz šim pārstāvēs latviskās vērtības – mūsu unikalitāte būs latviskums un stingra nostāja nacionālo vērtību uzturēšanā." Tas ietverts arī jaunajā sauklī – "Latviski par svarīgo Latvijai!""
Ģirts Zvirbulis. AS "Lauku Avīze" maina nosaukumu. la.lv, 01.08.2017.

Informācija

latvijasmediji.lv