Iekšpagalms

"Iekšpagalms" ir Dainas Sirmās otrais dzejoļu krājums.

Publicitātes informācija
"Dainas Sirmās pirmais dzejas krājums "Kailsals" tika izvirzīts un nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā "Spilgtākā debija". Par savu dzejnieces tapšanu Daina Sirmā publiskās intervijās izsakās, ka ir noticis brīnums, un dzīves pieredze un emocionālās atklāsmes koncentrēti "nosēdās" dzejas krājumā "Kailsals", kur tās pārvērtās par unikālu, tikai dzejniecei piemītošu dzejas "rokrakstu", kas veido Dainas Sirmās dzejas kodu ar oriģinālo dzejas nokrāsu un valodu. Dzejas krājuma "Iekšpagalms" redaktors ir Ronalds Briedis, māksliniece Gita Treice.

"Dainas Sirmās "Iekšpagalmā" aizrit dzīve un vēsture. Tā ir vieta, kas redzējusi jurģus, gadatirgus un ūtrupi. Kur zemi izdangājuši ratu riteņi un karavīru zābaki. Pavasaros un rudeņos, kad dubļu dēļ pagalms kļūst neizstaigājams, pie mājas sliekšņa ir nolikts galošu pāris, bet ziemās – sniega lāpsta. Taču vispirmām kārtām tā ir vieta, kur atbalsojas skanīgā un bagātā tautas valoda. Mūsu elpas telpa," tā Ronalds Briedis."

Avots: satori.lvno kurienes mierīgā sveču gaisma / un svētībā paceltas rokas pār ļaudīm [veltījums Jurim [Georgam] Elgeram] 49.lpp.

Izdevējs

Izdevniecība "Pētergailis" (1990–)

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

Recepcijas persona

Redaktors

Mākslinieks

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2014, Rīga