Knorke! jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu



Publicitātes informācija
Piedzīvojumu pasaka, kas ļauj iepazīt Vīni, Mocarta „Burvju flautu”, mēri, Zahertorti, rotaļu lāčus Klimtu un Hundertvaseru, ķert nošu zagli, kā arī iemācīties dziesmiņu par mīļo Augustiņu.
"KNORKE! Jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu" turpina spēļu lācīša Tobiasa piedzīvojumu stāstus, kuriem raksturīga asprātīga spēle ar dokumentālo un izfantazēto. Grāmatu ilustrējusi māksliniece Signe Ērmane-Ļitvina.
Mājā, kur Tobiass dzīvo un svin savu vārdadienu kopā ar citiem spēļu lāčiem, saceļas negants tracis. Kāds no palaidnīgajiem ciemiņiem zobodamies to nosauc par Mocarta Mazo nakts mūziku.
Pieklājīgajam Tobiasam šķiet, ka Mocarts laikam gan ir kāds negants dauzoņa un trokšņotājs, kas būtu pelnījis brāzienu. Brīnumainu nejaušību virkne aizved Tobiasu un sunīti Fufū ceļojumā uz Vīni, kur dzīvo citi lieliski rotaļu lāči: raibais Hundertvasers un zeltītais Klimts, lācenīte Sisī un iespaidīgais, visai lielais lācis Meternihs. Tur viņi sastopas arī ar mīļo Augustiņu – pieminekli senlaiku pilsētas muzikantam, slavenās dziesmiņas varonim, un uzzina, kas patiesībā ir Mocarts.

Grāmata ierakstīta starptautiskajā IBBY Goda sarakstā.

Izdevējs

Liels un mazs

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789984984667

Redaktors

Darba autors

Mākslinieks

Izdošanas gads/vieta

2007, Rīga