Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva

2010

Iepriekš ar nosaukumu Igaunijas-Latvijas tulkotāju balva. Abu valstu ministrijas balvu par ieguldījumu latviešu un igauņu valodu popularizēšanā pasniedz kopš 2010. gada. Valodu balvas vērtība ir 3000 eiro, un tās fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījumi.

Apbalvojuma mērķis ir abu valstu divpusējās sadarbības stiprināšana, veicinot latviešu un igauņu valodu apguvi un izmantošanu, latviešu-igauņu un igauņu-latviešu tulkotāju aktivitāti daiļliteratūras, politisko, zinātnisko un citu tekstu tulkošanā, kā arī sekmēt latviešu un igauņu valodu pētnieku un valodas skolotāju ieguldījumu latviešu valodas popularizēšanā Igaunijā un igauņu valodas popularizēšanā Latvijā.

Gads no

2010

Valsts

Latvija, Igaunija

Kategorija

Apbalvojumi atjaunotajā Latvijas Republikā (1991– )

Personas

Guntars Godiņš
Balva piešķirta par igauņu eposa "Kalevdēls" tulkojumu latviešu valodā.
2019

Rūta Karma
Balva piešķirta par igauņu rakstnieces Vīvi Luikas romāna "Ēnu teātris" (“Varjuteater”) tulkojumu.
2018

Līvija Vītola
Balva piešķirta par Astrīdas Ivaskas dzejas krājuma "Jūras acis" un Valentīna Jākobsona stāstu krājuma "Brokastis pusnaktī" tulkojumu.
2017

Valts Ernštreits
Balva piešķirta par ieguldījumu igauņu un lībiešu valodu pētniecībā, augstas kvalitātes tulkojumiem un ieguldījumu 2015. gadā izdotās Igauņu–latviešu vārdnīcas sagatavošanā.
2016