Kopoti raksti 7 sējumos. 5. sējums.

Pēcvārdu "Ikdiena un izcilība" sarakstījusi Nora Ikstena; pēcvārdu "Zem rietumaustrumu deķa" sarakstījusi Ieva Zole; pēcvārdu "Ezis akā. Pasaka par Dzintaru Sodumu - vīru ar zilo lietusmēteli" sarakstījis Juris Kronbergs.

Saturs:
Lāčplēsis trimdā. Varoņu konference. Ezis akā. Ostā. Notikumi dzīvokļu priekšpilsētas otrā stāvā. TV vienādojums. Kulturknutte : lasītāja vēstules un apceres:

I. Ārpusnieka piezīmes. Intelekta barība. Literāri cilvēki. Komunikācija. Bez politisko policiju kultūras. Kooperācija politikā. ALA Informācijas birojam. Ierosinājums. Intelekta barība. Vai veidojas literāra kūtsgrāmata? Lasītāja vēstule "Laika" redakcijai. Atpakaļ pie pamatiem. Varbūt der Laras Lapai. Gudram gudra nelaime / Auseklis Zaļinskis. Ak, tavu iedomu! / Ilze Šīmane. Atbilde A. Zaļinskim un I. Šīmanei. Mākslīga migla pār Rīgu. Lasītāja vēstule LMM redakcijai. Ar patriotismu un vienotību nepietiek. Valodas lietotāja piezīmes. Izdomāt līdz galam.

II. Jauns literatūrvēstures izdevums. Kas ir, un kā nav. Kā iet, ja par vari vajag literatūras vēsturi. Tagadnes veidotāja vārdnīca. Bībele ar kartēm un vārdnīcu. Filoloģiska un politiska švaukstība.

III. Esejas un recenzijas 
Jāņa Rokpeļņa "Rīgas iedzimtie". Ceļā uz reālismu. Neparasts rakstnieks, neparasta grāmata. Latviešu Keruaks. Dzejniece stāsta. No bērnu viedokļa.

IV. Andrievs Ezergailis. Esejas par 1917. gadu. Haralds Biezais. Latvija kāškrusta varā. Esejas par reliģiju, folkloru un idejām. Mūžības skartie.

V. Stāsts par lieliem darbiem. Par literatūru un politiku. Par Šarla Dekostēra "Tilu Pūcesspieģeli". Džeimsa Džoisa patiesi "nesaprotamā" grāmata. Grēkāzis Džoiss.

VI. Aizstāvot latviešu literatūru. Mūžu mācies. Jaunrades process.

Izdevējs

Apgāds "Atēna" (1996–2015)

Izdevuma veids

Kopoti raksti

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9984340961

Darba autors

Sastādītājs

Redaktors

Mākslinieks

Izdošanas gads/vieta

2004, Rīga