Valentīns

3 bildes
Lomas: dzejnieks

Valentīns (1979) – dzejnieks. Beidzis Liepājas Pedagoģijas akadēmiju vizuāli plastiskās mākslas specialitātē. Dzejas un prozas publikācijas kopš 1998. gada. Darbojas Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas birojā un izglītības programmā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija". 2020. gadā iznācis viņa debijas krājums "melna ir tikai jūra".

Dzimšanas laiks/vieta

22.12.1979

Profesionālā darbība



Literārā darbība
Dzejas un prozas publikācijas kopš 1998. gada laikrakstos "Kurzemes Vārds", "Kultūras Forums", "K Kultūra", "Kultūras Pulss", kā arī kultūras portālos "Satori", "Liepajaskultura.lv", Piejūras pilsētu literārajā izdevumā "Vārds" un citur. Ir publikācijas vairākos dzejas kopkrājumos.

Darbība projektos
2012. gadā bijis redaktors Edvīna Tauriņa dzejas un miniatūru krājumam "Greizsirdīgais".
Darbojies K@2 projekta grupā "Dzejnieku namiņš Karostā", projektā "Liepājas literārā studija" un citās ar kultūru saistītās aktivitātēs. Darbojas Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas birojā un izglītības programmā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija".

2017. gadā bijis Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas rezidents.

Citātu galerija

"Tāls un tomēr tuvs – dzejnieks Valentīns laiž vibrējošo poēzijas pieskārienu pāri klasisku tēlu malām. Veidojas dzejas sajūtu kombinācijas, kuras satur jūras gaisu un "nezināmās" atblāzmu. Tās raisa simpātijas, lai gan netaisās nevienam izpatikt."
Literatūrkritiķe Jūlija Dibovska

"Viņš darina viņu no jūras, pelniem, putnu spalvām un norasojušu plūmju tramīgā spīduma. Viņa ir reizēm pilsēta, reizēm sieviete, reizēm kautra, reizēm traka. Viņš vienmēr atskatās, ilgi un... rūpīgi. Un viņa izgaist. Varbūt tādēļ, ka viņš vēroja ne tikai viņu, bet arī kaiju pleznu nospiedumus smiltīs, plāni iztrīto zāli, asmeņu un zirgu atkārtošanos... Un, jā, kādu nieku rūgtas ikdienības. Nezinu, vai es viņu saprotu, bet šķiet, to šie teksti nemaz negaida. Just vajag, tik vien."
Dzejniece Gunta Šnipke

Nodarbes

Pseidonīms

Valentīns

Papildu vārdi

Ruslans Abgunovs

Dzīvesvieta

Liepāja

Izglītība

Liepājas Pedagoģijas akadēmija (1998–2008)
Lielā iela 14, Liepāja
Beidzis Liepājas Pedagoģijas akadēmiju vizuāli plastiskās mākslas specialitātē.

Darbavieta

Lielbritānija
Kādu laiku strādājis Lielbritānijā; pieredzētā ierosmē tapis Lielbritānijas ceļojuma piezīmju dzejas cikls.