Otto Ozols

1 picture

Otto Ozols (īstajā vārdā Mārtiņš Barkovskis, 1970) ir latviešu rakstnieks, publicists, viedokļu sleju un pētniecisko materiālu autors, sabiedriskais aktīvists. Viņa pirmā grāmata "Latvieši ir visur" kļuva par Latvijas bestselleru 2011. gadā. Aktīvs politisko eseju un politiski analītisko materiālu autors. Sarakstījis vairāk nekā 500 politiskās esejas, analītiskos materiālus vadošajiem Latvijas medijiem, daudz rakstījis un publicējies arī ārvalstu medijos. Vairākus gadus bija regulārs sleju autors lielākajiem ziņu portāliem Latvijā Tvnet, Delfi, La.lv. Viņa raksti piesaistīja lielu auditoriju un nereti izraisīja plašu rezonansi. 1992. gadā piedalījies Latvijas pirmās neatkarīgās TV stacijas NTV-5 izveidošanā, vēlāk darbojies arī Latvijas Sabiedriskajā TV, kā žurnālists, raidījumu vadītājs.
Otto Ozols pamata tēmas ir demokrātijas, Eiropas vēsture un aktuālā politika, demogrāfijas un sociālā taisnīguma jautājumi.

Birth time/place

23.08.1970
Jūrmala

Professional activity

Romāni

2010: "Latvieši ir visur".
2014: "Theodorus. Deja ar ziloņzivi".

Politisko eseju krājums

2015: "Neērtās patiesības".

Līdzautors grāmatām

2015: "Què en penses, Europa?" (kopā ar Krystyna Schreiber).
2015: "Die Übersetzung der Unabhängigkeit" (kopā ar Krystyna Schreiber).
2018: "Saule, Mārtiņš Daugava" (Mārtiņš Brauns par dzīvi un mūziku sarunās ar Otto Ozolu; kopā ar Gundegu Blumbergu un Mārtiņu Braunu).

Name at birth

Mārtiņš Barkovskis

Working place

Latvijas Televīzija
Zaķusalas krastmala 33, Rīga
Literatūras un mākslas raidījumu redakcija, režisora asistents

Rīga
NTV5 Ziņu dienesta izveidotājs

Travelled

04.2016
Katalānija

Awards

Annual Latvian Literary Award
Spilgtākā debija
Nominee
2011

Annual Latvian Literary Award
Grāmatnīca "Jānis Roze" kā pircēju pieprasītākajam balvai nominētajam darbam speciālbalvu piešķīra Otto Ozolam par debijas romānu "Latvieši ir visur" (izdevējs – "Atēna").
Speciālbalva
2011